The Lost Weekend: A Love Story är en ny 97 minuter lång dokumentärfilm. Den har visats ett par gånger. Först den 10 juni 2022 via virtuell hemvisning i samband med Tribeca Film Festival, men den var endast tillgänglig för tittare i USA. Den 18 november i år visades filmen på Grammismuseet i Los Angeles, USA. Filmen producerades och regisserades av Eve Brandstein, Richard Kaufman och Stuart Samuels.

John Lennon och May Pang.

May Pang var John Lennons följeslagare och flickvän när han separerade från Yoko Ono. Lennon kallade tiden tillsammans med May Pang my lost weekend. Det var en 18 månader lång helg och många tror att John bara var full eller åt kokain i Los Angeles under denna tidsperiod. Det är långt ifrån sant, eftersom även Lennon blev tuffare och gav upp alkohol och droger när paret flyttade till en lägenhet i New York. 

John Lennon och May Pang på en nattklubb i New York City 1973.

Tiden med May Pang var Lennons mest produktiva, och ledde till att han samarbetade med andra musiker, som David Bowie och Elton John, bland andra.

Elton John och John Lennon i ’The Record Plant’ studio i New York 1974.

Det var i oktober 1973 som John Lennon och May Pang lämnade New York och åkte till Los Angeles för att marknadsföra Johns album Mind Games,

Omslaget till John Lennons album ’Mind Games’, som kom ut den 29 oktober 1973.

och Lennon började spela in sitt rock and roll oldies-album med Phil Spector som producent. 

Skivomslaget till John Lennons album ’Rock’n’roll’, som släpptes den 17 februari 1975.
John Lennon och Phil Spector i studion arbetandes med albumet ’Rock’n’roll.

I mars 1974 började Lennon producera Harry Nilssons album Pussy Cats,

Skivomslaget till albumet ’Pussy Cats’. Albumet släpptes den 19 augusti 1974 i USA och den 30 augusti samma år i UK.

och May Pang hyrde ett strandhus i Santa Monica åt sig själv, Lennon, Nilsson, Ringo Starr och Keith Moon att bo i.

Vid denna tidpunkt uppmuntrade May John att kontakta familj och vänner. Han och Paul McCartney begravde stridsyxan och spelade tillsammans för första och enda gången efter The Beatles upplösning. May ordnade också så att Julian Lennon kom och hälsade på sin pappa för första gången på nästan fyra år.”Mina minnen från den tiden med pappa och May är mycket tydliga – det var den lyckligaste tiden jag kan minnas med dem”, minns Julian.

Skivomslaget till Julians album från 2022, Jude, utgörs av ett barndomsfoto av Julian själv, taget av May.

Skivomslaget på Julian Lennons nya album ’Jude’ med foto taget av May Pang. Albumet släpptes den 9 september 2022.

I juni 1974 lämnade John och May Los Angeles och återvände till New York City för att bo på Manhattan. Lennon slutade dricka och koncentrerade sig på att spela in sitt nya album, Walls and Bridges

Skivomslaget på John Lennons album ’Walls And Bridges’, som kom ut den 26 september 1974.

De berömda bilderna av John Lennon iförd en New York City t-shirt togs av Bob Gruen på John och Mays balkong.

John Lennon på balkongen till den hyrda takvåningen i New York den 29 augusti 1974.
Foto: Bob Gruen.
Bob Gruen

I februari 1975 planerade John och May även att besöka Paul och Linda McCartney i New Orleans, där Wings uppträdde och spelade in albumet Venus and Mars.

Nedan en cirka 8 minuter lång video med Paul McCartney & Wings – Bon Voyageur – i New Orleans 1975. Låtar som spelas i videon är bl.a. Listen To What The Man Said, (2014 remaster), Magneto And titanium Man (2014 Remaster), You Gave Me The Answer (2014 remaster) och Venus And Mars.

Men Lennon gjorde upp med Yoko Ono dagen innan det planerade besöket, efter att Ono sagt att hon hade hittat ett nytt botemedel mot Lennons nikotinberoende, så det blev inte något möte med Paul och Linda i New Orleans. May säger att hon och John fortfarande höll kontakten efter att han flyttade tillbaka till Yoko.

Anledningen till att filmen inte visas globalt just nu tros bero på att man söker en lämplig filmdistributör. Nedanstående video är en trailer för filmen:

Idag verkar May Pang som en framgångsrik fotograf och juveldesigner i New York.