Efter att ha varit ’rivaler’ på popscenen men ändå goda vänner hela tiden, har Paul McCartney gått med på att samarbeta med The Rolling Stones på deras kommande album.

I ett mejl till CNN Wednesday bekräftar en representant för The Rolling Stones att Paul McCartney kommer att gästspela som basist; on just one RS track.

Rykten har också kommit i gång som säger att även Ringo Starr skulle gästspela på samma album, vilket förnekas med orden no Ringo Starr at all. på albumet.

Just nu finns inga ytterligare uppgifter om det kommande albumet, vilket kommer att bli The Rolling Stones första album efter trummisen Charlie Watts bortgång 2021.

Paul McCartney och Mick Jagger på ett tåg på Euston Station i London i väntan på avgång till Bangor den 25 augusti 1967, bara två dagar innan upptäckten av Brian Epsteins bortgång.. Foto: Victor Blackman.

Ett flertal källor skriver att Paul McCartney har spelat in en del basinspelningar för The Rolling Stones kommande album. Producent för albumet är Andrew Watt.

Inspelningarna har ägt rum i Los Angeles under de senaste veckorna och snart är man igång med mixningen av albumet.

Paul McCartney och Mick Jagger på välgörenhetsgalan ’The Costume Institute’ för att fira ’Alexander McQueen: Savage Beauty’ på ’The Metropolitan Museum of Art’ i New York, den 2 maj 2011.