Ringo Starrs EP ’Rewind Forward’ släpps denna fredag med gästspel från Paul McCartney

 

Titeln Rewind Forward är en typisk Ringoism, som John Lennon brukade kalla Ringos malapropismer *). Liknande malapropismer från Ringos är när han kläckte ur sig titlarna till två av The Beatles låtar: A Hard Day’s Night och Tomorrow Never Knows.

Så här försöker Ringo förklara titeln Rewind Forward:
I think it means that, you know, you’re sitting still for a while. You rewind and you find out ‘I was a much better person then,’ or ‘this was working for me better then,’ he says. You don’t have to ever live in the past, but just check it occasionally. Of course, I’m making all this up.

  1. Shadows On The Wall
  2. Feeling The Sunlight (skriven av Paul McCartney)
  3. Rewind Forward (skriven av Ringo Starr tillsammans med Bruce Sugar)
  4. Miss Jean

*) Malapropism är en språkvetenskaplig term, som syftar på ett tillfälle där ett ord eller fras byts ut mot ett liknande ord med en helt annan betydelse. Fenomenet har fått sitt namn av en rollfigur i den brittiska teaterpjäsen Rivalerna från 1775.

EP:n Rewind Forward innehåller fyra spår och släpps såväl på Maxi-CD, på 10-tums vinylskiva som bandkassett. Detta är Ringo Starrs fjärde EP-utgåva på tre år.

Kan vara en bild av 5 personer och text