Skivsläpp för albumet ’With The Beatles’

Idag för exakt 60 år sedan släppte The Beatles sitt andra album ’With The Beatles’.

With The Beatles – Album av The Beatles – Apple Music

Skivkonvolutets framsida fotograferat av Robert Freeman.

.

The Beatles' Album Artwork Secrets: Each Sleeve's Story Revealed

Skivkonvolutets baksida med låtförteckning och sleeve notes skrivna av Tony Barrow.

 

Fotografiet togs av Robert Freeman den 22 augusti 1963 in the Palace Court Hotel, i Bournemouth, England.

Freeman berättar: They had to fit in the square format of the cover, so rather than have them all in a line, I put Ringo in the bottom right corner, since he was the last to join the group. He was also the shortest.

Paul McCartneys minnen från fotosessionen: He arranged us in a hotel corridor: it was very un-studio-like. The corridor was very dark, and there was a window at the end, and by using this heavy source of natural light coming from the right, he got that very moody picture which most people think he must have worked at forever and ever. But it was only an hour. He sat down, took a couple of rolls, and that was it.


Skivsläpp för dubbelalbumet ’The Beatles’

Och idag för exakt 55 år sedan släppte The Beatles sitt nionde album The Beatles – också kallat för The White Album. Det var gruppens första och enda dubbelalbum.

Image of the album and pull outs

Omslaget var helt vitt och de första exemplaren var numrerade i upphöjd skrift (relief). De senare exemplaren hade också nummer, men det var bara enkelt påtryck. Tillsammans med de två vinylskivorna ingick fyra färgfoton – ett på vardera beatle – samt en poster med flera olika fotografier på beatlarna, bland annat hämtat från deras privata fotosamlingar.

Rare Beatles White Album record found in Sutton Coldfield goes on eBay to boost charity - Birmingham Live