John Cleese tackar George Harrison för att han ställde upp och finansierade filmen ’Life Of Brian’

I en tv-show med tv-värden Seth Meyers från den 16 mars 2018 berättar John Cleese om sina filmäventyr, vilket också innebar en skön berättelse om hur Monty Python till slut kunde spela in filmen Life Of Brian, som blev en av Monty Pythons mest populära filmer – om inte den mest populära.

John Cleese berättar  i nedanstående video om hur det kom sig att Life of Brian till slut spelades in.
Omkring 1:45 in i intervjun berättar John om hur det gick till när George Harrison blev den som finansierade filmen fram till cirka 3:23.

Orkar man inte med att titta på videon ovan finns här en kort sammanfattning:

 

Kan vara en bild av 5 personer och text där det står ”couldn't get anyone to give £2 2,000,000 to make Life Brian. couldn' ANYONE went around England and we came the studios Hollywood. Nobody was prepared put the money up. But then, the most extraordinary thing is... Eric Idle rang us all up. Eric said, "The movie on!" And we said, "Why?' Andh said "George Ûarrison putting the money "He knew George and he had given him the cript. George rang him pt the next day and said, "I'm putting the money up." Eric said, "What you talking about? Why? George said, want see the movie.”