’Friends Arena’ i Solna byter namn den 12 juli 2024 till ’Strawberry Arena’

Petter Stordalen – en riktig jordgubbe från Norge.

Den norske hotellmogulen Petter Stordalen har köpt namnrättigheterna till AIK:s hemmaplan och Sveriges nationalarena – som från och med den 12 juli 2024 byter namn från Friends Arena till Strawberry Arena.

Vi tycker dock att namnet Strawberry Field Arena låter mycket bättre! Inte sant?

Rolling Stone claims 'Strawberry Fields Forever' is the best Beatles song and nothing is real | The Week

 

Redan förra året kom beskedet att hans hotellkedja Nordic Choice Hotels byter namn till just Strawberry. Det nya avtalet mellan hotellkedjan och Stockholm Live kommunicerades på lördagskvällen den 13 januari 2024.

Stordalen:  Jordgubbsfilosofin har alltid varit närvarande i bolaget och det kommer den att vara även fortsättningsvis. Den handlar om att göra det bästa av situationen och lägga sin tid på det man kan göra någonting åt. Att lägga sin tid på det man inte kan påverka är slöseri med tid och energi. Jordgubbsfilosofin kommer från min pappa Knut som gav mig det rådet när jag som ung jordgubbsförsäljare klagade över att mina jordgubbar var mindre än konkurrenternas och att min försäljningsbod inte var lika fin som de andras. Han sa då ”Sälj de jordgubbar du har för de är de enda du kan sälja”.

Stordalen äger över 200 hotell runtom i Sverige. Kontraktet för namnet på nationalarenan är på tio år, och enligt vissa uppgifter kostade namnköpet norrmannen över 100 miljoner kronor.

Tidigare hade Swedbank köpt namnrättigheten för 153 miljoner kronor för ett kontrakt över tolv år. Swedbank skänkte dock namnrättigheterna till antimobbningsorganisationen Friends. Därav Friends Arena.

 

Minns du var du var när du fick veta att Friends arena hade bytt namn? Bilden är en illustration över hur arenan kan komma se ut.

Strawberry Arena i Solna som den kommer att se ut från och med den 12 juli 2024.