Tommy Smothers och ’The Beatles’

Född Thomas Bolyn Smothers III, den 2 februari 1937, oftast kallad för Tom, lämnade oss den 26 december 2023. Tommy var en amerikansk komiker, skådespelare, kompositör och musiker. Han blev vida berömd som en av de två i duon Smothers Brothers tillsammans med sin yngre bror Dick Smothers.  Tillsammans hade de tv-showerna The Smother Brothers Show och komedishowen Smothers Brothers Comedy Hour i amerikansk tv under 1960-talet

Komedishowen gjorde de i slutet av 1960-talet. I detta program debuterade musikvideorna Hey Jude och Revolution i amerikansk tv. Bröderna var rätt frispråkiga och talade ärligt om vad de tyckte om USA:s inblandning i Vietnamkriget, vilket gjorde att programmet hotades att läggas ner.

George Harrison gästade showen den 17 november 1968 och sa att programmet skulle vara kvar och att bröderna skulle fortsätta att vara kontroversiella. George Harrisons besök i programmet kan du se i videon nedan. Speltid: 3:30.

 

Ringo Starr var i programmet den 28 april 1971 där han framförde låten The No No Song tillsammans med Smothers-bröderna. Hur det såg ut och lät kan du ta del av i nedanstående video. Speltid: 3:29.
Kopiera länken och klistra in den i din webbläsare. Grabbarna börjar sjunga efter cirka 18 sekunder i videon.
https://youtu.be/HD5MAoe8GfI
Tilläggas kan att Tommy också var med och sjöng i allsången och spelade gitarr vid inspelningen av Give Peace A Chance. Tommys namn nämns också i John Lennons text! Inspelningen ägde rum under John Lennon och Yoko Onos så kallade Bed In-Honeymoon den 1 juni 1969 i hotellrum nr 1742 på Queen Elizabeth Hotel i Montreal, Quebec, Kanada.
Ev’rybody’s talking ’boutJohn and Yoko, Timmy Leary, Rosemary, Tommy Smothers, Bobby Dylan, Tommy CooperDerek Taylor, Norman Mailer, Alan Ginsberg, Hare Krishna, Hare, Hare Krishna