Ringo Starr är en av 50 musiker som deltar på låten ’Going Home (Theme From Local Hero)’

Bandet går under namnet Mark Knopfler’s Guitar Heroes och majoriteten av musiker är gitarrister av alla de slag. Bland de mest kända kan nämnas Mark Knopfler själv, Joan Armatrading, Jeff Beck, Eric Clapton, Ry Cooder, Duane Eddy, Peter Frampton, David Gilmour, Joan Jett, Albert Lee, Hank Marvin, Brian May, Robbie McIntosh, John McLaughlin, John Sebastian, Slash, Bruce Springsteen, Sting, Pete Townshend, Joe Walsh, Ronnie Wood och Zucchero.

De som inte spelar gitarr men väl trummor på denna låt är både Ringo Starr och hans son Zak Starkey.

Välgörenhetstemat är att samla in pengar för att finna bot mot tonårscancer  – Who Cares – Teenage Cancer Trust och Teen Cancer America. Låten släpps både som 12-tums vinylsingel och som cd-singel den 15 mars 2024.

Mark Knopfler’s Guitar Heroes – Going Home (Theme From Local Hero)

En liten föraning om hur det kan låta får vi i nedanstående korta teaser-video på en minut.

 

Nedanstående reklamvideo är på bara 15 sekunder, men det är ju alltid något, eller hur?