Inspelningen och mixningen av låten ’Getting Better’ fortsätter

Torsdagens inspelningssession varade mellan kl. 19.00 och kl. 03.45 den påföljande fredagsmorgonen.
För ovanlighetens skull var både George Martin, ljudingenjören Geoff Emerick och den biträdande ljudingenjören Richard Lush inte tillgängliga.
Istället fick The Beatles infinna sig i Studios Two i EMI Studios tillsammans med Peter Vince som fick vara såväl producent som ljudtekniker. Assisterande ljudingenjör var Ken Scott.
Peter Vince.
Ken Scott | Puremix
Mark Lewisohn berättar:
Bandet försökte spela in stödsång den 21 mars, men sessionen avbröts efter att John Lennon av misstag tog LSD i studion.
Dave Rybaczewski:
De spelade in sången helt och hållet för den här sessionen. Sedan fördubblade de det och lade till handklappningar längs vägen.
Mark Lewisohn:
Efter detta kom det en reduktionsmixning (tagning 15) där de två sångspåren kombinerades. Ytterligare överdubbningar som gjordes under denna session inkluderade handklappningar, congas, piano och elgitarr.
Dave Rybaczewski:
Ringos congas dök upp i den tredje versen av låten. Det ser ut som att en annan gitarrstämma också spelades in. Det var staccato, panorerade till höger kanal i en stereomixning. Dess utförare är okänd, men med tanke på Pauls speciella intresse för arrangemanget av detta verk är det möjligt att det var han.
Sången blev till slut komplett under denna inspelningssession.

Inspelningssessionen avslutades med att man skapade tre monomixningar av Getting Better, numrerade 1-3. Stereomixningarna kom att skapas den 17 april 1967.