Allting har en ände, utom korven som har två. Nu har i alla fall Love-föreställningen på The Mirage Hotel i Las Vegas kommit till vägs ende. Efter hela 18 års Beatles-föreställningar, avslutar Cirque de Soleil sin show den 7 juli 2024 – samma dag som Ringo Starrs fyller 84 år!

 

 

Den som tog initiativ till denna fantastiska akrobatiska Beatles-föreställning var ingen mindre än George Harrison. Tyvärr fick han inte leva tillräckligt länge för att vara med att se det slutliga resultatet. George gick bort redan den 29 november 2001.

 

Detta är förmodligen det sista kända fotografiet på George Harrison och Paul McCartney
tillsammans. Fotot lär vara taget bakom scenen under repetitionerna
av Beatles-showen i Las Vegas i december 2000.

 

 

 

From right Barbara Bach, Ringo Starr, an unidentified woman and Guy Laliberte walk the red carp ...

Guy Laliberte, skaparen av ’Cirque de Soleil’, med okänt kvinnosällskap och
Ringo Starr med sin fru Barbara Bach vid premiären av ’Love’ den 30 juni 2006.

 

 

Ringo Starr and his wife Barbara Bach laugh as they talk with he media on the red carpet at the ...

’Don’t Worry, Be Happy’  tycks Ringo Starr och Barbara Bach mena när de intervjuas
på den röda mattan vid premiären av ’The Beatles Love’-föreställning.

 

 

 

 

Yoko Ono, left, wife of the late John Lennon, along with Olivia Harrison, right, wife of the la ...

Musiken i showen Love utgörs av originalkompositioner och inspelningar av The Beatles, vilka har satts samman av Giles Martin och hans far George Martin. En del av materialet släpptes på ett separat Beatlesalbum med titeln Love år 2006.

 

Lokalen var specialbyggd för föreställningen i form av en cirkelrund arena med på den tiden oöverträffat surround ljudsystem. Det finns även högtalare som är monterade i öronnivå vid varje enskild sittplats. Bland det som gör upplevelsen extra intressant är att man kan få höra på beatlarna när de diskuterar i studion, från sessionstaper. Det rent akrobatiska utföranden är också helt enastående.

 

Paul McCartney is shown with aerialist Sasha Harrington of "Love" at the Mirage on Saturday, Se ...

En av anledningarna till att man avslutar Love-föreställningen på The Mirage är att stället kommer att göras om till ett Hard Rock Café-hotell. Det var exakt samma anledning till att man gick ut med att showen skulle avslutas redan i maj 2022. Vid den här tiden var det bara en artificiell vulkan utanför hotellet som flyttades på.

Trots att man lägger ner föreställningarna på The Mirage nu i juli, finns det emellertid inte något som pekar på att showen skulle läggas ner helt och hållet. Det kan mycket väl hända att föreställningen går på turné i likhet med flera andra Cirque De Soleil-föreställningar har gjort. Alternativet är att gruppen hittar en annan spelplats för sin Beatles-föreställning.

Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon och Olivia Harrison har besökt föreställningen ett flertal gånger för att fira galapremiären och diverse, jubileer och när de själva har råkat befinna sig i Las Vegas. Det kanske blir så att någon av beatlarna och deras sällskap kommer att närvara på avskedsföreställningen då Ringo fyller år.

The Beatles LOVE har under åren setts av mer än 11,5 miljoner åskådare sedan premiären 2006. Verkställande direktören för Cirque du Soleil Entertainment Group, Stéphane Lefebvre säger i ett uttalande:
It’s been an honor for all of us at Cirque du Soleil to collaborate with The Beatles and Apple Corps Ltd. on what can only be described as a masterpiece. We are grateful to the creators, cast, crew and all involved in bringing this show to life and we know The Beatles LOVE will live onlong after the final bow.

 

Cirque du Soleil CEO Daniel Lamarre is shown with (from left), Giles Martin, George Martin, Pau ...

Cast members perform during the grand reopening of "The Beatles LOVE By Cirque du Soleil" at Th ...
Ur föreställningen den 26 augusti 2021.