John Lennons 12-strängade gitarr från filmen ’Help!’ har återfunnits

Hela historien om John Lennons återfunna gitarr, inklusive vad som hände efter det att auktionen har ägt rum, kommer vi att berättar mer om i höstnumret av Beatles Nytt.

 

Ringo Starr poserar glatt med John Lennons återfunna gitarr av märket ’Framus Hootenanny’ från 1964.

 

Efter det att vi har fått tagit del av historien bakom Paul McCartneys i över 51 år försvunna elbas, som han köpte 1961, har vi nu kommit fram till John Lennons försvunna 12-strängade gitarr, som varit försvunnen ungefär lika länge.

Nu har den återfunnits och auktionsföretaget Julien’s Auctions i USA har med den i sin auktionskatalog med föremål som säljs den 29-30 maj 2024. Nu spekuleras det om denna gitarr kommer att sätta ett nytt försäljningsrekord och ta över det tidigare högsta försäljningspriset för en gitarr. Den som innehar rekordet just nu är Kurt Cobains Martin-gitarr som såldes för över 6 miljoner dollar 2020. Det högsta pris som gått för en Beatlesgitarr är John Lennons “Jumbo” Gibson J-160E som såldes för 2.4 miljoner dollar år 2015.

 

Här en scen från inspelningen av filmen ’Help!’ 1965, där John Lennon framför
’You’ve Got To Hide Your Love Away’ med den nu återfunna gitarren
tillsammans med Ringo Starr på tamburin.