Paul McCartney är med och marknadsför Paralympics i Paris 2024

Idag , måndagen den 27 maj, inleds ett 100-dagarslopp inför öppningsceremonin av The Paralympics Games i Paris den 28 augusti 2024.

 

undefined

 

Paul McCartney har givit sitt tillstånd till att The International Paralympic Committee (IPC) får använda sig av melodin till We All Stand Together, som från början spelades in till den prisbelönta tecknade filmen Rupert And The Frog Song. Paul McCartney skrev och producerade filmen som kom ut för 40 år sedan – 1984!

Presidenten för IPC, Andrew Parsons berättar:
Sir Paul really understands what we stand for as a movement and he was so generous to us. He was not difficult to convince, it was something that came very naturally.

När väl invigningen går av stapeln den 28 augusti, kommer låten att spelas utefter en del av Champs-Élysées och Place de la Concorde. 4 400 atleter kommer att tävla de följande elva dagarna inför en publik på 2,7 miljoner åskådare på flera platser, blanda andra nedanför Eiffeltornet och vid slottet Versailles. Paralympics pågår fram till den 8 september 2024.

De ordinarie sommarspelen, som också äger rum i Paris, pågår mellan den 26 juli och den 11 augusti 2024.

 

https://youtu.be/dqMkLoutk1o