För exakt 60 år sedan spelade The Beatles i Köpenhamn

The Beatles med Ringo Starrs ersättare Jimmie Nicol på trummor, gav två konserter i K.B. Hallen i Köpenhamn, Danmark. En kl. 18.00 och en kl. 21.15.

 

The Beatles – Paul McCartney, George Harrison och John Lennon
i K.B. Hallen i Köpenhamn den 4 juni 1964.

 

 

Meyerheim skreg også til Beatles-koncert

En biljett till dagens tidiga konsert med The Beatles
i ’K.B. Hallen’ – för exakt 60 år sedan!

 

Den 4 juni 1964 började The Beatles sin turné, som gick till Danmark, Nederländerna,  Brittiska Hong Kong, Australien, Nya Zeeland och tillbaka till Australien, vilken avslutades den 30 juni.

Det unika med denna världsturné var det faktum att Ringo Starr hade blivit dålig under en fotosession bara dagen innan turnén skulle starta. Så det blev till att fatta ett snabbt beslut; antingen att ställa in turnén eller hitta en ersättare för Ringo Starr. Det blev lyckligtvis aldrig aktuellt att ställa in turnén utan Brian Epstein och George Martin lyckades få tag på Jimmie Nicol, som blev ersättare för Ringo under delar av turnén. Ringo tillfriskande så pass att han kunde ta över sina trummor den 14 juni i Australien. Ringo hade drabbats av halsfluss och var tvungen att operera bort sina halsmandlar/tonsiller.

Här en intervju med George Harrison, John Lennon, Paul McCartney och Jimmie Nicol i Köpenhamn den 4 juni 1964.

 

Nedanstående bok, på svenska – The Beatles I Köpenhamn 4.6.64 – hade vi under en kortare tid till försäljning till våra medlemmar. Häri finns många fina bilder på The Beatles både på scenen i K.B. Hallen och utanför scenen. Boken publicerades den 7 november 2014. Författare och fotograf: Knud Ørsted 

 

Beatles i København – 4.6.6.4 af Knud Ørsted - Køb bogen her

 

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Här sitter Knud Ørsted 2014 och var med och firade 50-årsjubileumet av The Beatles
framträdande i ’K.B. Hallen’ i Köpenhamn,  I famnen har han några av de bilder
han tog på The Beatles under deras dygnslånga vistelse i Danmark 1964.

 

Några bilder från den 4 juni 1964 med The Beatles och från en som var på plats i sin ungdom – Finn Bendixen. I den här videon är han med och renoverar K.B.Hallen, som öppnade på nytt den 24 januaari 2019. Speltid: 1 minut och 26 sekunder.