Showbildevariant2_edited.png

Det har tidigare skrivits om att Norges Beatestributeband – Det Betales – som har hållit på längst av alla norska Beatlestributeband, skulle ta sin mats ur skolan.

Det Betales bildades 1976 och har spelat ett flertal gånger på The Cavern Club i Liverpool. Enligt uppgift så lär The Beatles gamle manager Allan Williams sagt följande om bandet:
Det Betales är det bästa Beatles-tributebandet i världen.

Men nu har bandet skaffat sig nytt mod och ny kraft och fortsätter att leverera. Det Betales förväntas komma till årets Beatle Week i Liverpool i slutet av augusti. Fram till dess fortsätter nu bandet med att uppträda på olika platser i Norge och har dessutom spelat in en helt ny musikvideo!

Låten de har spelat in är en riktigt gammal goding skriven av Larry Williams. The Beatles själva spelade låten nära nog varje kväll när de uppträdde live i Hamburg i början av 1960-talet och det blev en av gruppens favoritlåtar.

The Beatles spelade också in låten på skiva. Inspelningen av låten gjordes på Larry Williams födelsedag den 10 maj 1965 tillsammans med en annan Larry Williams låt – Dizzy, Miss Lizzy. Bad Boy var från början tänkt att bara komma ut i Nordamerika.

Bad Boy släpptes första gången på det amerikanska albumet Beatles VI i juni 1965 medan Dizzy, Miss Lizzy släppts i Europa på albumet Help! i augusti samma år.

Bad Boy släpptes emellertid till sist även i UK på samlingsalbumet A Collection of Beatles Oldies i december 1966. Dessförinnan kom den ut i Skandinavien i november 1966 på en ep (GEOS 257). 1988 kom låten ut över hela världen på samlingsalbumet Past Masters Volume One liksom på återutgåvan 2009 som innehöll båda volymerna.

Det Betales nya inspelning gjordes i gruppens egna lokaler i Artisthuset i Mjøndalen, Norge, där även några av klippen i videon har filmats. Utomhussekvenserna filmades i Liverpool så sent som i december 2021. Ture Janson (gitarrist) har producerat låten och Joachim Olsen har producerat videon. Masteringen gjordes i Abbey Road-studion i London.

Och så här låter Larry Williams egen version av sin egen låt:

Vi avslutar med The Beatles egen version: