Mo Ostin (född Morris Meyer Ostrofsk) i New York 1927 gick bort den 31 juli 2022 i en ålder av 95 år. Detta har lett till att man har uppmärksammat den store skivbolagsmogulens varanden och göranden under sin långa levnad.

Den del av historien som har med George Harrison att göra kommer vi att presentera i höstnumret av Beatles Nytt. Det handlar främst om en låt som George Harrison skrev till Mo Ostin som fick titeln Mo även kallad Mo’s Song och som George hade hoppats på skulle vara med på skivan Somewhere In England, som George släppte den 1 juni 1981. Här finns bl.a. hitlåten All Those Years Ago med. Men Mo, som basade för skivbolaget Warner Bros (Brothers), sa nej till Georges begäran.

Så låten har fortfarande inte givits ut officiellt annat än som en promo-/gåvoskiva i samband med Mos 50-årsdag. Men det kan ju vara intressant att känna till att låten finns och hur den låter. Lyssna nedan!