I ett av avsnitten av det amerikanska programmet The Masked Singer i USA från slutet av september 2022, var det en kändis som hade klätt ut sig till piggsvin och hade valt att framföra The Beatles 60-årsjubilerande låt Love Me Do.

Innan programmet sände Paul McCartney en meddelande via Twitter:

Visslandet i början av låten kanske avslöjade kändisen. När väl masken togs av visades det sig att bakom densamma stod en nära vän till Paul McCartney – Eric Idle, mest känd som en av komikerna i gruppen Monty Python.

Idle var också mannen bakom tv-programmet om The Rutles, All You Need Is Cash från 1977. Programmet är en parodi på historien om The Beatles och baseras på en tidig utgåva av The Beatles Anthology-serie, vilken George Harrison hade visat för Eric Idle. Då var programmet bara en halvtimme långt och hade titeln The Long And Winding Road.

I Erics version heter gruppen The Rutles och Eric spelar flera roller i serien. Bland annat spelade han rollen som Dirk McQuickly, som var en parodi på Paul McCartney.

Före och efter demaskeringen av Eric Idle.