Nedanstående officiella video är regisserad av Danny Sangra och utgör det första spåret från det kommande remixade albumet Revolver, som släpps fredagen den 28 oktober 2022.

Taxman spelades in under tre olika studiossessioner i Studio Two i Abbey Road Studios i april och maj 1966.

George Harrison fick med tre egna låtar på albumet, varav Taxman är en. I den här låten uttrycker George sin frustration över den höga nivån på den progressiva skatt som infördes i Storbritannien av Harold Wilson i regeringen som styrdes av Labourpartiet. Detta innebar nämligen att The Beatles betalade över 90 procent av sina inkomster till statskassan.

Harrison insåg snart att bandets medlemmars skattekrav snart skulle leda till att bandet blev bankrutt. Han talade öppet om att han var i opposition till labour-regeringen för att de använde de höjda skatterna till att framställa militära vapen.

De övriga två Harrisonkompositionerna på albumet är Love You To och I Want T o Tell You.