Radioprogrammet Beatlestimmen med bland andra Staffan Olander är tillbaka i Sveriges Radio!
Sveriges Radios kanal, P4 Plus, kommer att sända många gamla episoder av Beatlestimmen i repris under 2023.

Första programmet ut sänd lördagen den 15 april 2023 klockan 13.00 och sänds därefter med ett program i veckan fram till sommaren. Då gör man ett litet uppehåll i sändningarna och fortsätter i slutet av sommaren med ytterligare Beatlestimmar.

Många av Staffan Olanders radioprogram innehåller intervjuer som han gjort med centrala personer kring The Beatles.

Staffan Olander: Vi har gjort en förteckning över allt som har sänts tidigare och som är lagrat i arkiven. Det innebär att vi ska kunna börja från början med dessa program. Det första programmet hade fått titeln En timme med The Beatles, vilket Staffan gjorde tillsammans med Sture Karlsson innan julen 1976.

Programmet sändes den 29 december 1976 i dåvarande P3. Reprisen sändes nu 47 år senare i P4 Plus.

Staffan Olander och Rune Hallberg intervjuar Paul McCartney i London.

Året efter – 1977 – gjorde Sture Karlsson och Staffan Olander programmet En timme till med The Beatles, som sändes i P3 den 28 december 1977.

Reprisen av det programmet kommer man att kunna lyssna på i P4 Plus den 22 april 2023 kl. 13.00.

Från 1978 gjorde Staffan programmen tillsammans med Rune Hallberg och deras första produktion var Beatlestimmen. Det sändes den 28 december 1978 och reprisen kan vi höra nu den 29 april 2023 kl. 13.00 i P4 Plus. Därefter följde en rad med Beatlestimmar med Staffan och Rune.

Staffan Olander:
Jag vet att många har önskat att få höra dessa gamle program igen och nu har vi alla chansen att under året få ta del av detta. En av anledningarna är att P4 Plus också uppmärksammar att det är 60 år sedan The Beatles slog igenom med dunder och brak i hela Europa. Och att The Beatles första utlandsturné gick just till Sverige i oktober 1963.

Programmen strömmas också direkt via internet. Länk:  Sveriges Radio P4 Plus