Paul McCartney skrev dessa rader på Twitter för två dagar sedan:

Very sad to hear that Tony Bennett has died. He was a special singer and a good friend.
I was privileged to work with him on a few occasions and he was always a wonder to behold.
Thanks Tony for the joy you brought to our world. Love Paul.
Kan vara en bild av 2 personer och kostym

Tony Bennett och Paul McCartney tillsammans i studion.

 

Tony Bennett, vars riktiga namn är Anthony Dominick Benedetto, föddes den 3 augusti 1926 i Astoria i Queens i New York. Tony gick bort helt nyligen, den 21 juli 2023, i New York i en ålder av 94 år. Han var en amerikansk sångare, vars största framgångar var I Left My Heart in San Francisco, som han sjöng in 1962, och Rags to Riches, som kom 1953.

85 år gammal framträdde han den 7 oktober 2011 i SVT-programmet Skavlan, där han berättade minnen från sitt liv som sångare. Programmet avslutades med att han framförde Body and Soul. Den 12 augusti 2021, en vecka efter Bennetts 95:e födelsedag, uppträdde han tillsammans med Lady GagaRadio City Music Hall i New York. Det var Bennetts avskedsföreställning. Han var således artist under hela åtta decennier!

Under sitt långa och innehållsrika liv fick han 11 album på top 20 på Billboards Top 200-lista.

Duets – An American Classic tog sig som bäst upp på plats nr 3 på listan. Skivan belönades med guldutmärkelser från såväl RIAA (Recording Industry Association of America),  ARIA (Australian Recording Industry Association) och BPI  (British Phonographic Industry).  MC ( Music Recordings Certification) i Kanada delade dessutom ut en dubbelplatina-utmärkelse för albumet. Albumet spelades in under perioden februari-juni 2006.

undefined

Skivomslaget till albumet ’Duets – The American Classic’ med Tony Bennett.

 

I nedanstående video framför Tony Bennett låten The Very Thought Of You tillsammans med Paul McCartney. Låten är ursprungligen från 1934 och insjungen av Al Bowlly. På det fantastiska albumet Duets – An American Classic, som kom ut den 26 september 2006, i samband med att Tony fyllde 80 år månaden innan, ingår denna duettlåt.

 

Paul McCartney attend Tony Bennett's star-studded 90th birthday party | Tony bennett, Paul mccartney, Mccartney

Tony Bennett, Lady Gaga och Paul McCartney i samband med Tony Bennetts 90-årsfirande på ’Rainbow Room’ i New York onsdagen den 3 augusti 2016.

 

Image

Här är Tony Bennett tillsammans med Lady Gaga, Stevie Wonder och Paul McCartney vid samma tillfälle. Foto: Kevin Mazur.