November månad 2023 blir en hektiskt tid för alla Beatlesfans!

Som vi har skrivit tidigare på vår hemsida inleds november månad redan den 1 november med att en 12-minuters dokumentärfilm om tillkomsten av låten Now And Then blir tillgänglig på The Beatles egen youtube-kanal – The Beatles’ YouTube channel.

 

Kort sammanfattning

1 november – dokumentärfilmen om tillkomsten av den sista Beatleslåten premiärvisas på The Beatles egen YouTube-kanal.

2 november – skivan med låtarna Now And Then/Love Me Do släpps i olika format.

10 november – The Beatles 1962–1966 (2023 Edition) – Red Album – släpps i olika format.

10 november – The Beatles 1967–1970 (2023 Edition) – Blue Album – släpps i olika format.

 

The Beatles singel med dubbla A-sidor – Now And Then och Love Me Do – binder ihop gruppens första och sista UK-singel. Båda låtarna finns också med på de utökade 50-årsjubilerande röda och blå utgåvorna av The Beatles 1962-1966 (The Red Album) och The Beatles 1967-1970 (The Blue Album). Mer om dessa album presenteras inom någon dag eller två.

Now And Then
Now And Then är den sista Beatleslåten som släpps. Den är skriven och framförd på en demokassett av John Lennon i mitten av 1970-talet. Johns röst har med hjälp av Peter Jackson och hans team gjort ren och klar i den nya mixningen av låten. Now And Then innehåller element från sessionen som gjordes 1995 med George Harrisons gitarrspel samt vokala och instrumentala partier inspelade av Paul McCartney och Ringo Starr inspelade 2022 tillsammans med nya stråkarrangemang. Skivan är producerad av Paul McCartney och Giles Martin.

Love Me Do
Detta är låten som startade det hela. Love Me Do var The Beatles första UK-single utgiven den 5 oktober 1962. För första gången har den ikoniska låten blivit vad man kallar för de-mixad med hjälp av en maskininlärningskod som har möjliggjort att låten nu ges ut i äkta stereo.

Låtarna på singeln:

1.    Now And Then
2.    Love Me Do – 1962 Single Version / 2023 Mix

 

Vi börjar med att presentera de olika formaten för singeln Now And Then/Love Me Do:

Blue/White Marble 7” Vinyl

 

The Beatles - Now & Then: Exclusive Blue/White Marble 7” Vinyl

OBS! Denna utgåva sägs redan nu vara slutsåld, enligt The Beatles egen hemsida.

 

Now & Then: Light Blue 7” Vinyl

The Beatles - Now & Then: Light Blue 7” Vinyl

 

Now & Then: Clear 7” Vinyl

The Beatles - Now & Then: Clear 7” Vinyl

 

Now & Then: Black Vinyl 7” Vinyl

The Beatles - Now & Then: Black Vinyl 7” Vinyl


Now & Then: Exclusive Cassette

The Beatles - Now & Then: Exclusive Cassette