Ännu ett format i vilket The Beatles sista låt ’Now And Then’ släpps

Vi har tidigare informerat om att The Beatles sista låt återfinns i formaten 10-tums-singel, 7-tums-singel och kassettband samt på dubbelalbumen som släpps den 10 november 2023.

Vad som har fått Apple/Universal Music Group  att även släppa låten på en CD-singel har vi inte fått klara besked om. Kanske har de insett att väldigt många fans vare sig har en skivspelare eller en kassettbandspelare och då återstår i princip bara cd-utgåvor, eftersom de flesta förmodligen har en cd-spelare av något slag.

Men som vanligt är när – inte minst Paul McCartney är inblandad, vilket han verkligen är med den här sista Beatlesutgåvan – det släpps ett nästan otal antal format med olika färgkonstellationer med mera, så är det ändå rätt få av oss vanliga beatlesfans som lyckas komma över bara en bråkdel av de olika formaten. Är det inte slutsålda innan de publiceras så släpps de kanske bara i vissa länder och genom speciella kanaler. Och skulle man kunna få iväg en beställning från utlandet (Storbritannien eller USA) så blir den totala kostnaden minst tre gånger så hög som själva skivan på grund av portokostnader med mera.

De av oss som nöjer sig med de streamade varianter behöver inte ta vare sig SMS-lån eller vanliga banklån. Det ska bli spännande att se vad som finns tillgängligt på den svenska marknaden – inte bara i begränsad upplaga.

Hur som helst. Så här ser cd-skivan ut – tyvärr med samma riktigt trista framsideskonvolut.

CD-utgåvan av The Beatles sista låt – ’Now And Then/Love Me Do’.