John får en psykedelisk Rolls-Royce

Den här torsdagen levererades John Lennons ommålade Roll-Royce i psykedeliska färger.

Front höger.

 

Front vänster.

 

 

Les Anthony, John Lennons förare vid den nylevererade bilen. Foto av Ted West.

 

Här ser vi också lite hur den målade bilen såg ut uppifrån. Foto: Pierre Manevi.

 


Inspelning av låten ’It’s All Too Much’

Den här torsdagen begav sig The Beatles ännu en gång utanför EMI Studios väggar.  Man förflyttade sig till den oberoende studion De Lane Lea Recording Studios på Kingsway nr 129 i London.
De Lane Lea Recording Studios i London som nu flyttats till Dean Street nr 75.

Avsikten var att bandet skulle spela in George Harrisons komposition It’s All Too Much till filmen Yellow Submarines soundtrack. Vare sig producenten George Martin eller ljudingenjören Geoff Emerick var tillgänliga denna dag. Istället blev det Dave Siddle som fick sitta vid ingenjörsspakarna tillsammans med bandoperatören Mike Weighell.

George Harrison’s lyrics for It's All Too Much, 1967

George Harrisons handskrivna text till ’It’s All Too Much’.

 

Det var utan tvekan första gången bandet hörde låten, så repetitionen tog ganska lång tid. Eftersom George visserligen hade tappat intresset för gitarren vid den tiden på grund av sin besatthet av att bemästra sitar, blev den elektriska orgeln hans favoritinstrument. Under inspelningen av rytmspåret spelade George Hammond-orgel i indisk stil, John spelade förvrängd leadgitarr, Paul spelade bas och Ringo spelade trummor. Fyra tagningar spelades in, den sista ansågs vara den bästa och vid den tiden var den 8 minuter 9 sekunder.”

Efter långa repetitioner spelades bakgrundsspåret till It’s All Too Much in på fyra tagningar den här dagen. Den sista av dessa ansågs vara bäst och vid det här laget var låten hela 8 minuter och 9 sekunder lång. Vid det här tillfället hade låten arbetsnamnet Too Much’. Bakgrundsspåret innehöll George Harrison på hammondorgel, som han spelade i indisk stil (han hade tröttnat på att spela gitarr), Paul McCartney på basgitarr, John Lennon på förvrängs (distad) sologitarr och Ringo Starr på trummor. Sessionen varade mellan kl. 19.00 och kl. 2.30 den påföljande fredagsmorgonen. Arbetet med låten fortsatte på De Lane Lea den 31 maj och den 2 juni 1967.