I april i år spelade Julian Lennon in en video med sin fars låt Imagine i samband med uppropet Global Citizen’s Stand Up For Ukraine tillsammans med Nuno Bettencourt.

Julian Lennon har länge sagt att han inte har varit intresserad av att spela in någon av sin fars låtar – inte ens Imagine. om inte . . . .

Julian Lennon med egna ord:
I had always said, that the only time I would ever consider singing ‘Imagine’ would be if it was the ‘End of the World’. The War on Ukraine is an unimaginable tragedy. As a human, and as an artist, I felt compelled to respond in the most significant way I could.

Within this song, we’re transported to a space, where love and togetherness become our reality, if but for a moment in time,” Julian said. “The song reflects the light at the end of the tunnel, that we are all hoping for.

Den graverade bilden på singelns baksida.

Imagine med Julian Lennon finns sedan tidigare på streamingtjänster och på YouTube. Nu i samband med julfirandet 2022 kommer Imagine även att finnas tillgänglig som ensidig singel på vit vinyl, där baksidan innehåller en graverad bild – se bild ovan.

Ni som har minnet i behåll kommer säkert ihåg att Paul McCartney använde den här graveringstekniken på maxisingeln Figure Of Eight 1989. Julians singel är dock inte någon 10″-singel utan en vanlig 7″-singel.

Den vita vinylsingeln med ’Imagine’ med skivnummer BMGLP82476-45.

Nedan den sedan tidigare utlagda videon med Julian Lennon framförandes Imagine.