Paul McCartney och Wings album Red Rose Speedway, som släpptes den 30 april 1973, släpps nu i en begränsad 50-årsutgåva framställd i vad som kallas för Half-Speed Master Vinyl (gjord av Miles Showell i Abbey Road Studios) på Record Store Day den 22 april 2023. Skivan släpps på Capitol och i 5 000 exemplar.

Red Rose Speedway var den första av Paul McCartney och Wings-albumen som toppade den amerikanska albumlistan i USA. På denna listetta följde listettor som Band On The Run, Venus And Mars, At The Speed Of Sound och Wings Over America.

Singeln My Love från Red Rose Speedway var den enda singeln från albumet och även den nådde toppositionen på singellistan i USA.

Red Rose Speedway innehåller följande låtar:
Side A: 1. Big Barn Bed / 2. My Love / 3. Get On The Right Thing / 4. One More Kiss / 5. Little Lamb Dragonfly.

Side B: 6. Single Pigeon / 7. When The Night / 8. Loup (1st Indian On The Moon) / 10. Medley – Hold Me Tight / Lazy Dynamite / Hands Of Love / Power Cut.