Även Ringo Starr släpper en specialutgåva av ett av sina album. Kanske är det rosor som är temat på Record Store Day våren 2023 – med tanke på Paul McCartneys RSD-släpp av Red Rose Speedway. Se separat artikel.

Denna utgåva är ett dubbelalbum och släpps på Culture Factory i USA – också det i en begränsad upplaga. I det här fallet om 2 500 exemplar.

Stop and Smell the Roses är ett studioalbum som släpptes för första gången den 27 oktober 1981 och innehåller gästspel av Paul McCartney, Ronnie Wood och Stephen Stills.

Och anledningen till att ett enkelalbum har blivit ett dubbelalbum – i färgad vinyl – är att man har tagit med sex bonusspår, som tidigare inte har givits ut på vinyl. Bonusspåren har tidigare endast givits ut på cd.

Bonusspåren är: Wake Up (Starkey/Stills) 3:45/ Red And Black Blues (Lane Tietgen) 3:20 / Brandy (Joseph B. Jefferson/Charles B. Simmons). Producenter: Ronnie Wood och Ringo Starr 4:08/ Stop and Take the Time to Smell the Roses” (Original vocal version) (Starkey/Nilsson). Producent: Nilsson 3:09 / You Can’t Fight Lightning (Starkey). Producent: Paul McCartney) 5:41 / Hand Gun Promos  2:02

Övriga ordinarie spår: Private Property | Wrack My Brain | Drumming is My Madness | Attention | Stop and Take the Time to Smell the Roses | Dead Giveaway | You Belong To Me | Sure To Fall | You’ve Got a Nice Way | Back Off Boogaloo |

Samtidigt släpps skivan ovan som cd i en upplaga om 500 exemplar.